Om VikleHikle


bærekonsulentHos VikleHikle kan du som mor, far, medmor osv. få bærevejledning af en uddannet bærekonsulent, hvad enten dit barn er nyfødt eller tumling. Det er for alle, både nybegyndere og jer, der har båret før. Det kan foregå hjemme hos dig, som privat bærevejledning for 1-2 personer, eller for en gruppe på op til 6 personer. Du kan også komme til en workshop for hold hos VikleHikle.


Jeg ønsker at hjælpe forældre med at bære deres baby, som de er skabt til at blive båret - i den for baby naturlige frøstilling med rundet ryg, kippet bækken, knæene bøjede og hænderne oppe ved ansigtet for tryghed og klar til at gribe fat i den pels, vi engang havde.


Da jeg så, at SlyngeSkolen startede et nyt hold af kommende bærekonsulenter op i efteråret 2017, var min første barsel næsten slut, så jeg tog springet og sagde jobbet op for at blive hjemmegående, mens jeg tog uddannelsen til bærekonsulent. Jeg vil gerne give mødre en god start på at bære deres kære små, med relevant baggrundsviden om babybæring og bæreredskaber, og en grundig trin for trin vejledning.


Min bære-historie


Bærekonsulent

Jeg havde fået vist, hvordan man bandt en strækvikle, da jeg var højgravid med mit første barn, så jeg syede en strækvikle til min kommende datter af et stort stykke jersey, jeg købte sammen med at par andre. Vi fik 4 billige strækvikler ud af det, og så var vi klar. Det med at vikle var bare ikke så nemt, når jeg bare havde fået det vist én gang. Det var desuden også vuggestillingen, jeg fik vist, og den fungerede bare slet ikke.


Jeg kom derfor først rigtigt i gang med at vikle, da jeg fik anskaffet mig en meh dai med viklestropper, og efterfølgende en fastvikle. Meh Daien blev vores redning til middagslure til barnevognsnægteren på 8 mdr., der skulle vugges i søvn i armene.


Fastviklen blev brugt at tage hende op i, når hun havde brug for tryghed og nærhed, og sikke en forskel, det gjorde på humøret for baby, og dermed også for mor her i hverdagen, at kunne bære hende tæt på kroppen, uden at blive træt i armene på et øjeblik. Det at bære mit barn gav bare så meget mening for mig, at jeg er ærgerlig over, at jeg ikke fik en grundigere vejledning i den strækvikle til at starte med.